ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Κρητικόπουλος και Σκοπευτήριο στη «μετεκλογική ατζέντα» των έργων

1aaa-ergasies-kritikopoulos

 

Την Τρίτη 18 Ιουνίου ξεκίνησε στο Δήμο Καισαριανής το έργο «Επεμβάσεις προς αποκατάσταση ασφάλειας αγωνιστικού χώρου Μ. Κρητικόπουλος» ύψους 112.902,84€. Αφορά εκτεταμένες εργασίες με σκοπό την εξασφάλιση της ασφάλειας του γηπέδου.

Οι εργασίες που προβλέπονται να γίνουν αφορούν: την αντικατάσταση της υπάρχουσας περίφραξης και τοποθέτηση νέας με σύγχρονα κιγκλιδώματα, αποκατάσταση της λειτουργικότητας και της ασφάλειας του αγωνιστικού χώρου του ποδοσφαίρου και τοποθέτηση νέων πάγκων για τους αθλητές, διαμόρφωση των αιθουσών της δυτικής και ανατολικής εξέδρας με εκτεταμένες εργασίες συντήρησης ώστε να γίνουν χρηστικές σε αθλήματα και δραστηριότητες, καθώς και παρεμβάσεις για την πυροπροστασία του γηπέδου.
Με τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στο Μ. Κρητικόπουλος και στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Γ. Μελισσηνός και την ολοκλήρωση των νέων παρεμβάσεων, το δημοτικό στάδιο θα αποτελεί έναν σύγχρονο και ασφαλή χώρο άθλησης για τις ανάγκες των κατοίκων της Καισαριανής και των αθλητών των σωματείων.

 

1aaa-meletes-skopeytirioΕπίσης, την Τρίτη 18 Ιουνίου υπογράφτηκε από το Δήμαρχο Καισαριανής η ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης του έργου «Ανάδειξη και αξιοποίηση του Πάρκου του Σκοπευτηρίου» ύψους 190.000€.
Με τη διαμόρφωση των μελετών ανοίγει ο δρόμος για τη διεκδίκηση των έργων εντός του πάρκου του Σκοπευτηρίου που θα αναβαθμίσουν συνολικά το χώρο. Οι μελέτες, ακολουθώντας την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12/09/2017, θα σχεδιάσουν:

 

1. τη μετατροπή του ιστορικού κέντρου «ΧΑΡΑΜΑ» σε έναν πολυχώρο φιλοξενίας των μουσικών δραστηριοτήτων της πόλης, με λειτουργία Ωδείου εκμάθησης λαϊκών οργάνων, χώρο εκμάθησης παραδοσιακών χορών κα μαθήματα μπαλέτου. Δημιουργία εκθεσιακού χώρου με αναφορές στο ρεμπέτικο τραγούδι, στούντιο ηχογραφήσεων, γραφεία και αναψυκτήριο που θα εξυπηρετεί όλο το πάρκο Σκοπευτηρίου.

 

2. τη διαμόρφωση του κτηρίου των πρώην γραφειακών χώρων ως χώρου πολιτιστικών δραστηριοτήτων, απευθυνόμενος κυρίως στους νέους της πόλης που θα περιλαμβάνει: τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, χώρους αναγνωστηρίου και επιτραπέζιων παιχνιδιών για νέους και ενήλικες, ειδικά διαμορφωμένο χώρο βιβλιοθήκης και αναγνωστηρίου για παιδιά, τα εργαστήρια εικαστικών του πολιτιστικού κέντρου, χώρο εκθέσεων, υπαίθριο θέατρο στον εξωτερικό περίκλειστο χώρο.

 

3. τη δημιουργία κέντρου άθλησης των δημοτών εντός του πάρκου. Διαμορφώνεται το Κ3 σε χώρο άθλησης με στίβο, επισκευάζονται τα γήπεδα μπάσκετ και τοποθετούνται υπαίθρια όργανα γυμναστικής ενηλίκων σε δύο σημεία.

 

4. την ηλεκτρομηχανολογική αναβάθμιση με την αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων και την αναβάθμιση των δικτύων φωτισμού με νέα σύγχρονης τεχνολογίας εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων άρδευσης του πάρκου και η επαναλειτουργία των καναλιών νερού.

 

5. οργάνωση των χώρων στάθμευσης που βρίσκονται στα όρια του πάρκου και σήμανση του Πάρκου με τοποθέτηση πινακίδων, διαγράμματα θέσεων και διαδρομών αλλά και με σύντομες περιγραφές των σημαντικών σημείων του.

 

6. την περαιτέρω ανάδειξη των χώρων που περιβάλλουν το Μνημείο και το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης.
Η υλοποίηση των παραπάνω είναι αποτέλεσμα της διεκδίκησης και των προτεραιοτήτων που τέθηκαν τα προηγούμενα χρόνια από τη Δημοτική Αρχή. Είναι αποτέλεσμα του ολοκληρωμένου τεχνικού προγράμματος που έστησαν οι Υπηρεσίες του Δήμου Καισαριανής με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της Καισαριανής.
Αποτελούν άλλη μία αδιαμφισβήτητη απάντηση στην προσπάθεια μείωσης αλλά και συκοφάντησης του έργου που προωθήθηκε και εξασφαλίστηκε τα προηγούμενα χρόνια, κατά την οποία επιδόθηκαν διάφοροι στην προεκλογική περίοδο.
Το επόμενο διάστημα, ανάλογα με την πορεία υλοποίησής τους, ακόμα περισσότερα από τα προγραμματισμένα έργα θα ξεκινήσουν στην πόλη μας απαντώντας στις μεγάλες λαϊκές ανάγκες.

Εφημερίδα - Τεύχος 79

    

marketinn

1aaa-afisabr-2019

 

1aaa-arkas

1aaa-gunarmu

 

Τελευταία Νέα
Τι ισχύει για τους αντιδημάρχους και τα προεδρεία των δημοτικών συμβουλίων

Τι ισχύει για τους αντιδημάρχους και τα προεδρεία των δημοτικών συμβουλίων

Αντίστροφη μέτρηση για την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών και το σχηματισμ..

Readmore

Πάνω από 40000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Πάνω από 40000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Περισσότερα από 40.000 είναι τελικά τα παιδιά που θα μείνουν εκτός των παιδικών σταθ..

Readmore

Όλοι οι άνθρωποι του Χρήστου Βοσκόπουλου-Ειδήσεις και απορίες…

Όλοι οι άνθρωποι του Χρήστου Βοσκόπουλου-Ειδήσεις και απορίες…

Μέρος του σχήματος της νέας διοίκησης ανακοίνωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καισαρια..

Readmore

Η Αυτοδιοίκηση στο «γύψο» της κυβερνησιμότητας

Η Αυτοδιοίκηση στο «γύψο» της κυβερνησιμότητας

Του Σπύρου Τζόκα Πανεπιστημιακού-Συγγραφέα     Μια συνολική προσέγγιση απ..

Readmore

Την άλλη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Την άλλη εβδομάδα το νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ

Την επόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με το οποίο θα αντιμετωπ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.