ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Μνήμες του 1821 στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής της ΜΑΞΙΑΔΗΖ

1aaa-brabeia-max

 

Με την τελετή βράβευσης μαθητών για τον διαγωνισμό «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821» άνοιξε το επετειακό τριήμερο που οργάνωσε ο Δήμος Ζωγράφου το Παρασκευοσαββατοκύριακο που μας πέρασε, στη Βίλα Ζωγράφου.
Η εκδήλωση «άνοιξε» και το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου, που έπονται τις επόμενες μέρες, χρησιμοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία για να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό χρονολόγιο των 200 ετών, από την Επανάσταση μέχρι τις ημέρες μας.

Αλλά, «καρδιά» του ενδιαφέροντος ήταν οι συζητήσεις επιστημόνων-ερευνητών στα δυο πάνελ το διήμερο Σαββάτου-Κυριακής, που παρά τη ζέστη, παρακολούθησε αρκετός κόσμος, και μάλιστα νέος κόσμος.
«Εισαγωγή», λοιπόν, αυτού του τριημέρου, αποτέλεσε την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, η τελετή βράβευσης μαθητών Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Ζωγράφου που διακρίθηκαν στον εικαστικό διαγωνισμό, τον οποίο διοργάνωσε η Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ Α. Ε. Ο.Τ.Α. Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές της Ε' και της ΣΤ' Δημοτικού, οι οποίοι ζωγράφισαν, έχοντας ως θέμα τα «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821».
Το πρώτο βραβείο κέρδισε η Κατερίνα Κολοβού από το 12ο Δημοτικό Σχολείο. Από το ίδιο Σχολείο και το δεύτερο βραβείο που πήρε ο Παναγιώτης Κολοβέας. Το τρίτο βραβείο κέρδισε ο Θάνος Δημητρέλλος από το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Δόθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε 10 παιδιά ακόμη, ενώ όλα τα παιδιά που συμμετείχαν έλαβαν από ένα αναμνηστικό δώρο.

 

 


Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Θώδας, ο οποίος απένειμε βραβεία στους μαθητές. Τους μαθητές βράβευσαν, επίσης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Αναστασία Μπότου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ Α. Ε. Ο.Τ.Α. Αναστάσιος Τανταρούδας και ο πρόεδρος της Μ.ΑΞΙ.Α.ΔΗ.Ζ Α. Ε. Ο.Τ.Α. και Δημοτικός Σύμβουλος Άγης Παπακωνσταντίνου.

«Χαίρομαι ειλικρινά που η σημερινή συγκέντρωση για τη βράβευση σηματοδοτεί την επιστροφή σε μια κανονικότητα και το καλωσόρισμα της καρδιάς του καλοκαιριού, πάντα όμως με προφυλάξεις και τήρηση των μέτρων που προβλέπονται για αυτήν την περίοδο. Έχω διπλή ικανοποίηση γιατί έχω ταυτόχρονα την τιμή, με την ολοκλήρωση της βράβευσης να κηρύξω την έναρξη της τριήμερης εκδήλωσης που διοργανώνει ο Δήμος Ζωγράφου για να τιμήσει την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση», δήλωσε ο κ. Θώδας.

1aaa-ban-dance

 newefimeridazokravariotis300χ

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 97

     

Τελευταία Νέα
«Τα σχολεία μας είναι  ανοιχτά για όλα τα παιδιά»

«Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά»

Ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»   «Η πρόσφατη δημοσιοποίηση στα μέσα κοινωνικ..

Readmore

«Ανάπλαση» με σεβασμό στο περιβάλλον-Συνέντευξη Ακριτίδη στον 9.84

«Ανάπλαση» με σεβασμό στο περιβάλλον-Συνέντευξη Ακριτίδη στον 9.84

Στην Ακαδημία Πλάτωνος το πρώτο κτίριο με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην..

Readmore

Καμπάνια του Δήμου Βύρωνα για την προώθηση των εμβολιασμών

Καμπάνια του Δήμου Βύρωνα για την προώθηση των εμβολιασμών

Ο Δήμος Βύρωνα προχώρησε στην έκδοση δύο φυλλαδίων με ερωτήσεις και απαντήσεις πο..

Readmore

Γ. Πατούλης: Να παραταθούν οι συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού

Γ. Πατούλης: Να παραταθούν οι συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού

Αίτημα του Περιφερειάρχη Αττικής προς την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΣ για παράταση τ..

Readmore

Κατωπόδης: Δωρεάν τα τεστ για τους εργαζόμενους των Δήμων

Κατωπόδης: Δωρεάν τα τεστ για τους εργαζόμενους των Δήμων

Επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Μ. Βορίδη και Υγείας Θ. Πλεύρη έστειλε ο Δ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.