Με την Φώφη Γεννηματά συναντήθηκαν οι δήμαρχοι Βύρωνα, Δάφνης-Υμηττού

1aaa-dimkinal

 

Με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φωτεινή Γεννηματά, συναντήθηκαν την Τρίτη 29/6, οι δήμαρχοι Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και Δάφνης-Υμηττού, Αναστάσιος Μπινίσκος, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για την απόφαση του Εφετείου, που παραχωρεί σε ιδιώτες, ένα μεγάλο τμήμα στην περιοχή των Θεάτρων Βράχων.
Ήδη οι δύο δήμαρχοι έχουν συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Δημήτρη Κουτσούμπα, τον Γιάνη Βαρουφάκη, έχουν πραγματοποιήσει συνάντηση ενημέρωσης με βουλευτές από όλα τα κόμματα, βρίσκοντας «κλίμα» συμπαράστασης, ενώ σύντομα επίκειται συνάντηση των Δημάρχων με τον Πρωθυπουργό. Η επικοινωνία με το γραφείο του έχει γίνει, και απομένει η οριστικοποίηση του ραντεβού.

Στη συνάντηση, με την κ. Γεννηματά που έγινε στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή, μετείχαν επίσης ο υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού του κόμματος και πρώην υπουργός, Χρήστος Πρωτόπαπας, η βουλευτής Λάρισας και υπεύθυνη Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ευαγγελία Λιακούλη και ο Διευθυντής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Ο Γρηγόρης Κατωπόδης, παρέδωσε στην Φωτεινή Γεννηματά, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα για την προάσπιση του δημόσιου, κοινωφελούς και δασικού χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά, καθώς και το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ στη «Σκιά των Βράχων».

 

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε σχετικά: «Οι εκτάσεις στην Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, αποτελούν πνεύμονα πρασίνου και χώρο αθλητισμού και πολιτισμού για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Είναι απαράδεκτο να αμφισβητείται ο δημόσιος χαρακτήρας τους και σκανδαλωδώς να απειλείται η παράδοση τους σε ιδιώτες. Που θα συνεπάγεται και την καταπάτηση αναδασωμένων εκτάσεων που ήδη έχουν χαρακτηριστεί ως αναδασωτέες. Στηρίζουμε την προσφυγή των Δήμων Δάφνης-Υμηττού και Βύρωνα στον Άρειο Πάγο, για την αναίρεση της αδικαιολόγητης απόφασης του Εφετείου Αθηνών. Καλούμε την Κυβέρνηση να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον και να διασφαλίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Βύρωνα σημείωσε: «Ευχαριστούμε την κα Γεννηματά για το προσωπικό ενδιαφέρον και την αμέριστη στήριξη που παρέχει στον αγώνα μας για το δημόσιο χαρακτήρα της περιοχής. Οι συναντήσεις, όπως η σημερινή, εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχεδιασμό ενημέρωσης των κομμάτων, συλλόγων και κοινωνικών φορέων, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ευρύ μέτωπο υπεράσπισης του δημόσιου χαρακτήρα της περιοχής και να υπάρξει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση και πάνδημη στήριξη στο αίτημα να παραμείνει στο δημόσιο ο Λόφος Κοπανά που είναι ζωτικής σημασίας για τους δήμους μας αλλά και ολόκληρη την Αττική».

1aaa-ban-dance

 newefimeridazokravariotis300χ

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 97

     

Τελευταία Νέα
«Τα σχολεία μας είναι  ανοιχτά για όλα τα παιδιά»

«Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά»

Ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»   «Η πρόσφατη δημοσιοποίηση στα μέσα κοινωνικ..

Readmore

«Ανάπλαση» με σεβασμό στο περιβάλλον-Συνέντευξη Ακριτίδη στον 9.84

«Ανάπλαση» με σεβασμό στο περιβάλλον-Συνέντευξη Ακριτίδη στον 9.84

Στην Ακαδημία Πλάτωνος το πρώτο κτίριο με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην..

Readmore

Καμπάνια του Δήμου Βύρωνα για την προώθηση των εμβολιασμών

Καμπάνια του Δήμου Βύρωνα για την προώθηση των εμβολιασμών

Ο Δήμος Βύρωνα προχώρησε στην έκδοση δύο φυλλαδίων με ερωτήσεις και απαντήσεις πο..

Readmore

Γ. Πατούλης: Να παραταθούν οι συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού

Γ. Πατούλης: Να παραταθούν οι συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού

Αίτημα του Περιφερειάρχη Αττικής προς την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΣ για παράταση τ..

Readmore

Κατωπόδης: Δωρεάν τα τεστ για τους εργαζόμενους των Δήμων

Κατωπόδης: Δωρεάν τα τεστ για τους εργαζόμενους των Δήμων

Επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Μ. Βορίδη και Υγείας Θ. Πλεύρη έστειλε ο Δ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.