Να απομακρυνθούν τα επικίνδυνα υλικά από το σταθμό μεταφόρτωσης Βύρωνα

Ανακοίνωση της ΡΕΚ

 

1aaa-anak-rek«Στις 28 Ιουνίου 2019 μέσω δελτίου τύπου εκφράσαμε την ανησυχία μας για την κατάσταση που επικρατεί στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Βύρωνα, που λειτουργεί στον Υμηττό πάνω από το στρατόπεδο Σακέτα. Πέρα από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι ως γνωστόν παράνομα εγκατεστημένη μέσα σε ζώνη προστασίας, προκαλώντας πολλά προβλήματα με την λειτουργία της, η συσσώρευση μεγάλης ποσότητας ογκωδών αντικειμένων και εύφλεκτων υλικών (ο όγκος των οποίων μάλιστα καθημερινά αυξάνεται!) εγκυμονεί τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

 

 

 

Δυστυχώς η δημοτική αρχή, αν και γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα, δεν έχει μέχρι και σήμερα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες απομάκρυνσης των επικινδύνων αυτών υλικών, ρισκάροντας, για άλλη μια φορά, την καταστροφή του βουνού. Η μεταφορά των αντικειμένων αυτών στον ΧΥΤΑ της Φυλής ήταν απλώς θέμα έγκαιρου προγραμματισμού.

Η στάση της δημοτικής αρχής στο συγκεκριμένο θέμα επιβεβαιώνει τους φόβους που είχαν εκφράσει φορείς και πολίτες του Βύρωνα, οι εργαζόμενοι και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης όταν το 2015 είχε καταθέσει για συζήτηση το Τοπικό Σχέδιο διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου. Ο στόχος της δημοτικής αρχής, όπως περιγράφεται στο ΤΣΔΑ (Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Απορριμμάτων) του Δήμου, το είναι αναρτημένα στον ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής) από τον Οκτώβρη του 2015 προβλέπει τον αποχαρακτηρισμό περιοχών του Υμηττού, την μετατροπή του βουνού σε σκουπιδότοπο που θα δέχεται τα απορρίμματα όμορων δήμων της Αττικής και την ιδιωτικοποίηση τομέων της καθαριότητας δεν έχει την λάβει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου! Και όμως επιχειρείται να υλοποιηθεί σταδιακά, με την δημοτική αρχή να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά τις θέσεις μας για:
-την ανάγκη απόλυτης προστασίας του Υμηττού και απομάκρυνσης του σταθμού μεταφόρτωσης και όλων των εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο βουνό.
-την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της καθαριότητας και την επιτακτική ανάγκη δημιουργίας ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης στην πηγή ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν στη χωματερή.
-προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας.
-καμία σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για τη διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων, τον οδοκαθαρισμό, την ανακύκλωση, τις ηλεκτρικές και μεταλλικές συσκευές.


Καλούμε για τελευταία φορά την δημοτική αρχή να φροντίσει για την άμεση απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών από το σταθμό μεταφόρτωσης.
Εάν δεν αναλάβει τις ευθύνες τις επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα για την προστασία του Υμηττoύ και της ζωής και της περιουσίας των πολιτών του Βύρωνα

Εφημερίδα - Τεύχος 82

    

marketinn

 

1aaa-agora-biron

 

1aaa-afisaesamea

Τελευταία Νέα
Θεοδωρικάκος: Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον «Φιλόδημο»

Θεοδωρικάκος: Δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τον «Φιλόδημο»

Τη διαβεβαίωση ότι όλα τα έργα που είχαν προγραμματισθεί με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟ..

Readmore

Κέρδισε τις εντυπώσεις το Zografou City Run

Κέρδισε τις εντυπώσεις το Zografou City Run

  Σε μία μεγάλη γιορτή, όχι μόνο για την πόλη του Ζωγράφου, αλλά για όλη την Αθή..

Readmore

Τι εκπλήξεις επιφυλάσσει ακόμη ο κ. Βοσκόπουλος στους συνοδοιπόρους του;

Τι εκπλήξεις επιφυλάσσει ακόμη ο κ. Βοσκόπουλος στους συνοδοιπόρους του;

  Ο κ. Βοσκόπουλος κατήλθε στις δημοτικές εκλογές με χρίσμα του ΚΙΝΑΛ. Για την ..

Readmore

«Αγαπώ Ζωγράφου»: Βαδίζω-συμβαδίζω με την πόλη μου

«Αγαπώ Ζωγράφου»: Βαδίζω-συμβαδίζω με την πόλη μου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Δημοτική Κίνηση «Αγαπώ Ζωγράφου» αναλαμβάνει την..

Readmore

ΕΑΣ: Όχι βρεφικός σταθμός στο Κέντρο ΑΜΕΑ Καισαριανής

ΕΑΣ: Όχι βρεφικός σταθμός στο Κέντρο ΑΜΕΑ Καισαριανής

«Η ΕΑΣ εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, παίρνοντας υπόψη τη θέση των εργαζομένων στ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.