Πόσο μακριά είναι από τις ανάγκες υγείας το «ΚΕΠ Υγείας»…

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής» για την απόφαση Λειτουργίας «ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ» στο Δήμο που πάρθηκε με σύμπλευση των παρατάξεων «Πρώτη Φορά Καισαριανή» και «Συνεργασία Πολιτών».

 


1aaa-alask-igia«Το ίδιο "μοντέλο παροχών Υγείας" που ξεγύμνωσε κυριολεκτικά ένα χρόνο τώρα η πανδημία του κορονοϊού, που αναδείχθηκε ανεπαρκές και αφήνει απροστάτευτη την υγεία των λαϊκών στρωμάτων για να ρίξει νερό στο μύλο της κερδοφορίας των ιδιωτικών ομίλων, προωθείται στο Δήμο μας με την απόφαση για τη λειτουργία "ΚΕΠ-Υγείας", που πάρθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγηση της δημοτικής αρχής.

 

Τι είναι το "ΚΕΠ-ΥΓΕΙΑΣ";


Οι θετικοί συνειρμοί που δημιουργεί ο τίτλος προσγειώνονται απότομα όταν μπαίνεις στις λεπτομέρειες του ρόλου και του χαρακτήρα της κατ’ ευφημισμόν νέας αυτή (υπο)δομής.
Πρόκειται στην ουσία για απόφαση συμμετοχής σε Πρόγραμμα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας ΕΔΔΥΠΠΥ (Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων), του οποίου η χρηματοδότηση έληξε και καλείται πλέον να συντηρηθεί από τις συνδρομές των ενταγμένων Δήμων.
Όπου:
• Μη ιατρικό προσωπικό (μιας και δεν προβλέπεται η πρόσληψη ιατρών), παρέχει μέσω διαδικτύου υπηρεσίες υποδοχής και κατευθύνει ασθενείς σε «συστήματα παρόχων-ιατρών, εγγεγραμμένων συνεργατών στο ΚΕΠ - ΥΓΕΙΑΣ», δηλαδή σε ιδιώτες γιατρούς και ομίλους.
• Παρέχεται διαδικτυακή ενημέρωση και συμβουλές για συγκεκριμένα νοσήματα και περιστασιακά διενεργούνται «προληπτικές εξετάσεις», ανάλογα με την προσφορά των διάφορων επιχειρηματιών της Υγείας και στο πλαίσιο της προώθησης του προϊόντος τους.
• Για τις υπηρεσίες προβλέπεται σύσταση «ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου του δημότη», που σε συνδυασμό με τη διασύνδεση του ΚΕΠ-Υγείας με τους παραπάνω φορείς δημιουργεί δικαιολογημένα ερωτηματικά και ανησυχία.
Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με μια υποτυπώδη (υπο)δομή, με περιορισμένες και αποσπασματικές υπηρεσίες που είναι μακριά από τις ανάγκες που αναδεικνύονται αυτή την περίοδο για την προστασία της υγείας του λαού.
Έχουμε βασικά να κάνουμε με υποστήριξη της πολιτικής της αποχώρησης του κράτους από την ευθύνη της σύγχρονης και καθολικής εξασφάλισης της Υγείας για το λαό, που εμφανίζεται με το μανδύα της αποκέντρωσης. Υποβάθμισης του ενιαίου χαρακτήρα που πρέπει να έχει η πρόληψη και περίθαλψη του, με δράσεις που ευνοούν την εμπορευματοποίηση της Υγείας και τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα που θησαυρίζει πάνω στις ελλείψεις του δημοσίου.
Η απόφαση αυτή πάρθηκε την ώρα που τα λαϊκά στρώματα ζουν τραγικές στιγμές με χιλιάδες κρούσματα, εκατοντάδες διασωληνωμένους και δεκάδες νεκρούς καθημερινά. Όπου σε όλο τον κόσμο οι εργαζόμενοι βρέθηκαν απροστάτευτοι στο έλεος της αρρώστιας, από τη χρεοκοπία των πολιτικών που για δεκαετίες υποβάθμισαν τα δημόσια συστήματα Υγείας προς όφελος της κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου.
Την ώρα επίσης, που πυκνώνουν οι αγωνιστικές διεκδικήσεις υγειονομικών, σωματείων και φορέων σε όλη τη χώρα αλλά και στην πόλη μας, που απαιτούν τη δημιουργία και την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Πρωτοβάθμιων Φροντίδων Υγείας, μαζικές μόνιμες προσλήψεις και όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό, για άνοιγμα και στελέχωση των δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας.
Πάρθηκε μάλιστα σε αντιπαράθεση με τις διεκδικήσεις αυτές, σαν τάχα λύση που προκρίνει η δημοτική αρχή και συμβολή στην υγεία του λαού της πόλης, αποδεικνύοντας πού οδηγεί η υποστήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής και η εχθρότητα απέναντι σε οποιονδήποτε σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί.
Αυτή η απόφαση που στέκει ενάντια στα σύγχρονα δικαιώματα του λαού της Καισαριανής για αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας στηρίχθηκε με τις ψήφους των παρατάξεων της Δημοτικής Αρχής, της «Πρώτης Φορά Καισαριανή» και της «Συνεργασίας Πολιτών». Αποδεικύεται και με την κοινή στάση αυτών των παρατάξεων ότι στα σοβαρά και κρίσιμα ζητήματα για το λαό, έχουν κοινή πολιτική σύμπλευση ενάντια στα δικαιώματα και στα κεκτημένα του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, καταψήφισε αυτήν τη βαθιά αντιδραστική και αντιλαϊκή πρόταση. Αναδείξαμε τον χαρακτήρα των ΚΕΠ-ΥΓΕΙΑΣ και ταυτόχρονα προβάλαμε την ανάγκη το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί πλάι στον αγώνα που δίνουν τόσο οι μαχώμενοι υγειονομικοί όσο και ο λαός μας για να στηριχθεί ουσιατικά το δικαίωμά μας στην Υγεία.

 

 

ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ

 


• Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
• Πλήρη επίταξη, άνευ όρων, κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
• Δημιουργία Κέντρου Υγείας Καισαριανής πλήρως στελεχωμένου και εξοπλισμένου.
Η στήριξη των πρωτοβουλιών που παίρνουν οι μαζικοί φορείς της πόλης μας για την αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Καισαριανή είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε.»

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Σε τακτική βάση ο «καλλωπισμός» της νησίδας στην Κοκκινοπούλου

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Σε τακτική βάση ο «καλλωπισμός» της νησίδας στην Κοκκινοπούλου

  Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ζωγράφου συνεχίζει τις εργασίες αποψίλωσης κα..

Readmore

«Τα παιδιά να δουν εικόνες του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος!»

«Τα παιδιά να δουν εικόνες του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος!»

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προσχολική αγωγή   Κάλεσμα για τη ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Μέτρα τώρα για την προσχολική αγωγή

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Μέτρα τώρα για την προσχολική αγωγή

  Τα ζητήματα της προσχολικής αγωγής, με έμφαση στη δίχρονη που ακόμη εκκρεμεί..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Ριφιφί στο γραφείο της Ένωσης Γονέων με εντολή Βοσκόπουλου!

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Ριφιφί στο γραφείο της Ένωσης Γονέων με εντολή Βοσκόπουλου!

Ανακοίνωση-καταγγελία της Ανυπόταχτης Καισαριανής     «Δεν έχει τέλος η στ..

Readmore

Τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Αττική

Τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Αττική

Τα έργα και οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν στην Αττική, με π..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.