Για τη σύσταση οργανωτικής επιτροπής για την επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Καισαριανής

 

1aaa-epitropi-lsk«Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή του κ. Βοσκόπουλου ακυρώνει θεσμικά όργανα και φορείς της πόλης και προχωρά σε «σχήματα» με κρυφές συμφωνίες πολιτικών παραγόντων.

Αυτήν τη φορά μπροστά στην προετοιμασία του Δήμου για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, ο δήμαρχος και πρόεδρος του Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού και Ανάδειξης της Σύγχρονης Ιστορίας (ΚΕΜΙΠΟ – ΑΣΙ) διέγραψε το διοικητικό συμβούλιο του ΚΕΜΙΠΟ – ΑΣΙ.

Σε αυτό το νέο επεισόδιο του «αποφασίζω και διατάζω», Τρίτη 13 Ιούλη, αποφάσισε και προχώρησε στη σύσταση και δημιουργία Οργανωτικής Επιτροπής για αυτή την κρίσιμη επέτειο. Μιας Οργανωτικής Επιτροπής τα μέλη της οποίας ούτε συζητήθηκαν, ούτε προτάθηκαν ποτέ και πουθενά από κανέναν και ούτε βέβαια ψηφίστηκαν σε συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΜΙΠΟ- ΑΣΙ. Η ανακοίνωση της πρόθεσης για δημιουργία Οργανωτικής Επιτροπής έγινε το απόγευμα της προηγούμενης μέρας!
Η σύνθεση της 9μελούς Οργανωτικής Επιτροπής απαρτίζεται από :
τον Δήμαρχο και 4! μέλη - συμβούλους της Δημοτικής Αρχής, αναγνωσμένου αντικομουνιστικού μένους. Από 1 εκπρόσωπο από τις παρατάξεις της κας Παραγιού και της κας Γραφίδου. Ενώ στο σχήμα χωράει και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού επί Καμπάκα, κος Βερλέκης. Βεβαίως δεν υπάρχει χώρος για την Λαϊκή Συσπείρωση, γιατί θα τους χαλάσει τη σούπα!
Ήταν τέτοια η πρεμούρα να προχωρήσουν τις συνεργασίες με τους διάφορους πολιτικούς συνοδοιπόρους τους που στην αρχή δεν είχαν καν βάλει μέλος ούτε από το Μικρασιατικό Σύλλογο της πόλης μας. Ο αποκλεισμός περιλαμβάνει ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων της πόλης μας, που έχουν αφιερωθεί επιστημονικά στην ιστορική αυτή περίοδο. Ο αποκλεισμός αγγίζει και τους φορείς της πόλης. Εξάλλου ο Δήμαρχος και οι άνθρωποί του όπου σταθούν και όπου βρεθούν τους διαβάλουν και τους βάζουν εμπόδια, αλλά σε αυτήν την Επιτροπή δεν υπάρχουν ούτε οι υπόλοιποι σύλλογοι Μικρασιατικής αναφοράς που υπάρχουν στην πόλη μας.
Ούτε μας ξαφνιάζει, ούτε μας εκπλήσσει η τακτική της Δημοτικής Αρχής.
Είναι η κορύφωση του έργου που παίζεται από την πρώτη στιγμή της εκλογής της νέας διοίκησης του Δήμου.
Ούτε μας ξαφνιάζει ούτε μας εκπλήσσει η συμφωνία των άλλων παρατάξεων που συνέβαλλαν στο αποτέλεσμα αυτό.
Πότε δόθηκε στο Δ.Σ. του ΚΕΜΙΠΟ-ΑΣΙ ή και το Δημοτικό Συμβούλιο η διακήρυξη πάνω στην οποία θα κινηθεί αυτή η Οργανωτική Επιτροπή; Η απάντηση είναι απλή: Ποτέ.
Το μόνο που παραδέχτηκε η Δημοτική αρχή μετά από επίμονα ερωτήματα μελών της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν ότι με αφορμή τον εορτασμό θα προχωρήσει σε αποχαρακτηρισμό του Μουσείου της Εαμικής Αντίστασης, με πρόσχημα το στρίμωγμα (και υποβάθμιση) όλης της ιστορίας της πόλης (Μικρασιάτες – αντίσταση – νεότερη ιστορία) στον υπάρχοντα χώρο και ένα πρόχειρο χαρτί με κάποιες εκδηλώσεις χωρίς στόχους, χωρίς περιεχόμενο, που βλέπουν την ιστορία ως τουριστική ατραξιόν! Σε αυτό προφανώς συναινούν -ως έτοιμα από καιρό- τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που βρέθηκαν τα είπαν τα κουβεντιάσανε, μέσα σε λιγότερο από μία μέρα!
Καταγγέλλουμε ότι από τη Λαϊκή Συσπείρωση Καισαριανής δεν ζητήθηκε ποτέ να ορίσει μέλος, για την Οργανωτική επιτροπή. Τόσο πολύ ενοχλεί η θέση μας για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πακέτων “Αντώνης Τρίτσης” για την αλλοίωση της ιστορίας του τόπου μας, του χαρακτήρα του Μουσείου, για να έρθει στα μέτρα τους η μεγαλειώδης πορεία αυτού εδώ του λαού. Ενοχλεί η κριτική που τους ασκούμε για το πού αξιοποιείται ο προϋπολογισμός του ΚΕΜΙΠΟ- ΑΣΙ, στις διαρκείς ερωτήσεις μας για την εσκεμμένη υποχρηματοδότηση του, θέτοντας το θέμα προς συζήτηση τουλάχιστον τρεις φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η δημοτική αρχή του κ. Βοσκόπουλου μια έγνοια έχει. Να ευχαριστήσει τους πολιτικούς του αφεντάδες, προσβλέποντας στις επερχόμενες εκλογές. Εργαλείο των επιδιώξεών του η ίδια η ιστορία της Καισαριανής. Όμως η Μικρασιατική καταστροφή, η προσφυγιά, ο τιτάνιος αγώνας τους για την επιβίωση, η απαράμιλλη αγωνιστικότητα τους και το έπος που έγραψαν με τη συμμετοχή τους στον ΕΑΜικο αγώνα είναι εδώ και πηγάζει από κάθε πετραδάκι αυτού του τόπου.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης για την Οργανωτική Επιτροπή και συζήτηση της Οργανωτικής Επιτροπής, καθώς και του πλαισίου εορτασμού στο ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.»

1aaa-ban-dance

 newefimeridazokravariotis300χ

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 97

     

Τελευταία Νέα
«Τα σχολεία μας είναι  ανοιχτά για όλα τα παιδιά»

«Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά»

Ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»   «Η πρόσφατη δημοσιοποίηση στα μέσα κοινωνικ..

Readmore

«Ανάπλαση» με σεβασμό στο περιβάλλον-Συνέντευξη Ακριτίδη στον 9.84

«Ανάπλαση» με σεβασμό στο περιβάλλον-Συνέντευξη Ακριτίδη στον 9.84

Στην Ακαδημία Πλάτωνος το πρώτο κτίριο με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην..

Readmore

Καμπάνια του Δήμου Βύρωνα για την προώθηση των εμβολιασμών

Καμπάνια του Δήμου Βύρωνα για την προώθηση των εμβολιασμών

Ο Δήμος Βύρωνα προχώρησε στην έκδοση δύο φυλλαδίων με ερωτήσεις και απαντήσεις πο..

Readmore

Γ. Πατούλης: Να παραταθούν οι συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού

Γ. Πατούλης: Να παραταθούν οι συμβάσεις του έκτακτου προσωπικού

Αίτημα του Περιφερειάρχη Αττικής προς την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΣ για παράταση τ..

Readmore

Κατωπόδης: Δωρεάν τα τεστ για τους εργαζόμενους των Δήμων

Κατωπόδης: Δωρεάν τα τεστ για τους εργαζόμενους των Δήμων

Επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών Μ. Βορίδη και Υγείας Θ. Πλεύρη έστειλε ο Δ..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.