Τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Αττική

1aaa-1dis-attikiΤα έργα και οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν στην Αττική, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη και τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Σ. Πέτσα.

Ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον κύριο Σκυλακάκη αναλυτικά για τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα βασίζεται η δρομολόγηση στοχευμένων παρεμβάσεων με αναπτυξιακό πρόσημο για την Αττική και οι οποίοι εστιάζουν σε έργα που σχετίζονται με εκτεταμένες αναπλάσεις, τον εξοπλισμό Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων, προγράμματα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας αλλά και προγράμματα ψηφιακού μετασχηματισμού, τα οποία συνολικά ξεπερνούν το 1 δις ευρώ.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης αφού επισήμανε πως η Περιφέρεια έχει πλήθος ώριμων

Διαβάστε περισσότερα...

Στ. Πέτσας: Και νέα χρηματοδότηση προς τους δήμους στο τέλος Μαΐου

1aaa-delfi-petsaΗ περαιτέρω ενίσχυση των δήμων για την άμβλυνση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας βρίσκεται στο τραπέζι, όπως σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, από το βήμα του Delphi Economic Forum VI, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον δημοσιογράφο, Δημήτρη Κοτταρίδη, για τον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην οικονομική ανάπτυξη.
Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στην οικονομική ενίσχυση ύψους 187,1 εκατ. ευρώ που δόθηκε στους δήμους, το προηγούμενο έτος, καθώς στην έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 50 εκατ. ευρώ, των προηγούμενων μηνών. Όπως επισήμανε, η οικονομική αυτή στήριξη προς την Αυτοδιοίκηση ήταν απαραίτητη, καθώς και οι δήμοι με τη σειρά τους στήριξαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, είτε αναστέλλοντας την επιβολή δημοτικών τελών, ώστε να πάρουν ανάσα όσοι δεν είχαν εμπορική δραστηριότητα,

Διαβάστε περισσότερα...

Ομόφωνο ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για το Θέατρο Βράχων

1aaa-braxi-psifismaΟμόφωνη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στο αίτημα των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού για το δημόσιο χαρακτήρα της περιοχής των Θεάτρων Βράχων, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της 28/4/2021.
Ένα ομόφωνο ψήφισμα από 85 συμβούλους. Αυτό δηλαδή που δεν κατάφερε το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα στην 6ωρη συζήτηση του θέματος, τη Δευτέρα 10 Μαΐου, όπου κυριάρχησαν τακτικισμοί και πολιτικές σκοπιμότητες, καθιστώντας αδύνατη τελικά την έκδοση ενός κοινού ψηφίσματος.

Διαβάστε περισσότερα...

Γ. Πατούλης: Επενδύουμε στην πολιτιστική ταυτότητα της Αττικής μας

Παρατείνεται για 1 έτος το Πρόγραμμα στήριξης φορέων του Σύγχρονου Πολιτισμού

της Περιφέρειας Αττικής, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής συνολικά με 10 εκ. ευρώ.

 

1aaa-gp-politismos

 


Με δεδομένο το σοβαρό πλήγμα που έχει δεχθεί ο Πολιτισμός εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας αλλά και την προτεραιότητα που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας στη στήριξη του πολιτισμού αυτή τη δύσκολη περίοδο, μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, παρατείνεται και επεκτείνεται το Πρόγραμμα στήριξης φορέων του Σύγχρονου Πολιτισμού από την Περιφέρεια Αττικής, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής για 1 ακόμα έτος.
Το εκτιμώμενο κόστος για αυτή τηνεπέκταση ανέρχεται σε περίπου 3 εκ. € και θα καλυφθεί από πόρους του Α.Π. 6 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Διαβάστε περισσότερα...

«Πακέτο» αντιπλημμυρικών έργων από την Περιφέρεια για την Νέα Ιωνία

1aaa-erga-ioniaΤα έργα που εκτελούνται στο Δήμο Νέας Ιωνίας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και ξεπερνούν τα 13,4 εκατ. ευρώ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος συζητήθηκαν επίσης νέα έργα που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας και αφορούν

Διαβάστε περισσότερα...

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Σε τακτική βάση ο «καλλωπισμός» της νησίδας στην Κοκκινοπούλου

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Σε τακτική βάση ο «καλλωπισμός» της νησίδας στην Κοκκινοπούλου

  Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ζωγράφου συνεχίζει τις εργασίες αποψίλωσης κα..

Readmore

«Τα παιδιά να δουν εικόνες του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος!»

«Τα παιδιά να δουν εικόνες του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος!»

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προσχολική αγωγή   Κάλεσμα για τη ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Μέτρα τώρα για την προσχολική αγωγή

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Μέτρα τώρα για την προσχολική αγωγή

  Τα ζητήματα της προσχολικής αγωγής, με έμφαση στη δίχρονη που ακόμη εκκρεμεί..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Ριφιφί στο γραφείο της Ένωσης Γονέων με εντολή Βοσκόπουλου!

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Ριφιφί στο γραφείο της Ένωσης Γονέων με εντολή Βοσκόπουλου!

Ανακοίνωση-καταγγελία της Ανυπόταχτης Καισαριανής     «Δεν έχει τέλος η στ..

Readmore

Τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Αττική

Τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Αττική

Τα έργα και οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν στην Αττική, με π..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.