Ο παιδικός σταθμός στη Βίλα Αγλατζιά και η πολιτική υποκρισία του ΜΑΖΙ…

1aaa-exaggelia-maziΜεσούσης της αντιπαράθεσης για τον παιδικό σταθμό στη Βίλα Αγλατζιά, που αφήνει απέξω από τη συζήτηση την ενίσχυση των υποδομών των παιδικών σταθμών στο Ζωγράφου και την προσπάθεια εκκίνησης της δίχρονης προσχολικής αγωγής, επαναλαμβάνουμε μια ανάρτηση που είχαμε κάνει την άνοιξη του 2019, σχολιάζοντας το προεκλογικό πρόγραμμα του ΜΑΖΙ.

Η τότε Δημοτική Αρχή λοιπόν, που δεν πρόσθεσε ούτε μια θέση στο δυναμικό των σταθμών κατά τη διάρκεια της θητείας της, εξήγγειλε λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές δυο σταθμούς, εκ των οποίων τον ένα τον τοποθετούσε στην οδό Φιλονόης και Ηρώων Πολυτεχνείου.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι «ξεχνούν» την νίκη επί του ναζισμού;

Του Finian Cunningham

 


1aaa-fin-cunninghamΟ Ρωσικός λαός έχει κάθε δικαίωμα να μιλά με υπερηφάνεια για τη νίκη του επί της Ναζιστικής Γερμανίας και του φασισμού στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο οι εορτασμοί της Ημέρας της Νίκης παραμένουν λαμπροί και γεμάτοι ζωντάνια. Και δικαιολογημένα.
Την Κυριακή που μας πέρασε, συμπληρώθηκαν 76 χρόνια από την συντριβή του Ναζισμού στις 9 Μαϊου 1945. Σε όλη τη Ρωσική επικράτεια η επέτειος αυτή γιορτάστηκε, όπως κάθε χρόνο, με λαμπρές παρελάσεις εκ των οποίων η πιο μεγαλειώδης ήταν αυτή στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.
Αυτό όμως που λέει μάλλον πολλά είναι το γεγονός ότι οι εορτασμοί στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία έχουν με τον καιρό εξασθενήσει. Όσο περνούν τα χρόνια τόσο και λιγότερη σημασία αποδίδεται σε τούτη τη σημαντική επέτειο. Και για ποιο λόγο;

Στα δυτικά ΜΜΕ, εμφανίζονται σχεδόν μόνο απλές υπενθυμίσεις υπό τύπο άρθρων για την ιστορία της Ημέρας της Νίκης και για ποιο λόγο γίνονται διάφοροι εορτασμοί προς τιμήν της.

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Η ουσία και η επικοινωνία….

1aaa-ann-metooΠριν δυο μήνες περίπου, το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας ψήφισε ομόφωνα πρόγραμμα δράσεων που πρότεινε ο Παύλος Γερουλάνος, για την καταπολέμηση της σεξουαλικής παρενόχλησης.
Συγκεκριμένα, ψηφίστηκε «Δημόσια Δέσμευση» του Δήμου για μηδενική ανοχή σε φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων και πρωτίστως των αιρετών καθώς και προτάσεις για διαδικασία καταγγελίας και ΕΔΕ αλλά και για αλλαγές στον νόμο οι οποίες θα κατατεθούν στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας.

 

Διαβάστε περισσότερα...

Είναι ώρα ευθύνης για όλους

Του Αλέξη Σωτηρόπουλου

 


1aaa-alexhs-arthroΣτις 4 δεκαετίες λειτουργίας των Θεάτρων Βράχων, εκατομμύρια συμπολιτών μας τα έχουν επισκεφθεί, ιδίως στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στην «Σκιά των Βράχων», που έχει καταστήσει το συγκεκριμένο σημείο το πλέον αναγνωρίσιμο και εμβληματικό σ` όλο τον Βύρωνα. Η συνεχής και απρόσκοπτη μέχρι σήμερα λειτουργία τους και η ανάδειξή τους σ` ένα σημαντικότατο χώρο πολιτισμού οδήγησαν, όμως, σιγά σιγά στην λήθη τους αγώνες που δόθηκαν τις δεκαετίες του 1970 και 1980 για να παύσουν την λειτουργία τους τα λατομεία της «Εργάνης»,

Διαβάστε περισσότερα...

Ο κορωνοϊός δεν ήταν η απρόβλεπτη απειλή…

Της Αφροδίτης Ρέτζιου

 

1aaa-arthro-retziou

 

Η πανδημία του κορονοϊού δεν ήταν «σενάριο βγαλμένο από χολιγουντιανή ταινία, που κατέλαβε εξαπίνης τα κράτη και κανείς δεν συνυπολόγισε στο σχεδιασμό του, ότι χιλιάδες ασθενείς θα χρειάζονταν ταυτόχρονα νοσηλεία από έναν ιδιαίτερα μολυσματικό ιό», όπως ισχυρίζεται ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα...

 

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 95

     

Τελευταία Νέα
ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Σε τακτική βάση ο «καλλωπισμός» της νησίδας στην Κοκκινοπούλου

ΖΩΓΡΑΦΟΥ: Σε τακτική βάση ο «καλλωπισμός» της νησίδας στην Κοκκινοπούλου

  Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ζωγράφου συνεχίζει τις εργασίες αποψίλωσης κα..

Readmore

«Τα παιδιά να δουν εικόνες του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος!»

«Τα παιδιά να δουν εικόνες του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος!»

Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προσχολική αγωγή   Κάλεσμα για τη ..

Readmore

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Μέτρα τώρα για την προσχολική αγωγή

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Μέτρα τώρα για την προσχολική αγωγή

  Τα ζητήματα της προσχολικής αγωγής, με έμφαση στη δίχρονη που ακόμη εκκρεμεί..

Readmore

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Ριφιφί στο γραφείο της Ένωσης Γονέων με εντολή Βοσκόπουλου!

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ: Ριφιφί στο γραφείο της Ένωσης Γονέων με εντολή Βοσκόπουλου!

Ανακοίνωση-καταγγελία της Ανυπόταχτης Καισαριανής     «Δεν έχει τέλος η στ..

Readmore

Τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Αττική

Τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την Αττική

Τα έργα και οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν στην Αττική, με π..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.