Ανοιχτή επιστολή για την κοινωνική πολιτική

spyropoulos-vironΑνοιχτή επιστολή προς τους Βυρωνιώτες για τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και υγείας απευθύνει η "Στάση Βύρωνα". Ο καθύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σπυρόπουλος πραγματοποιεί έναν σύντομο απολογισμό, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή έδειξε ασυγχώρητη αδιαφορία, αδράνεια και μικροκομματική νοοτροπία". Παράλληλα, δίνει το στίγμα της πολιτικής της σημερινής διοίκησης και αναφέρεται στις προτεραιότητές της:

 

"Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για τη χώρα και το λαό μας, συνθήκες οι οποίες έχουν οδηγήσει 6,5 εκατομμύρια Έλληνες στα όρια της φτώχειας, σύμφωνα με στοιχεία του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, το ζήτημα της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης αποτελεί για τη δημοτική μας αρχή ζήτημα υψίστης προτεραιότητας.
Είναι εκτίμηση μας ότι το προηγούμενο διάστημα τα τμήματα των δημοτικών ιατρείων, της κοινωνικής πολιτικής και των ΚΑΠΗ προσπάθησαν και υλοποίησαν σημαντικό έργο.
Είναι πεποίθησή μας ότι αυτό οφείλεται κυρίως στις φιλότιμες προσπάθειες τόσο των υπαλλήλων του δήμου όσο και στην ευαισθησία αρκετών  εθελοντών.

 


 
Η προηγούμενη δημοτική αρχή δυστυχώς όχι μόνο δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα ενίσχυσης των τμημάτων του Δήμου αλλά σε πολλές περιπτώσεις έδειξε ασυγχώρητη αδιαφορία, αδράνεια αλλά και μικροκομματική νοοτροπία.
Ορισμένα μόνο παραδείγματα:
Δεν υπέβαλλε αίτηση για το πρόγραμμα "βοήθεια στο σπίτι" για το 2014.
Δεν υπέβαλλε πρόταση για πρόσληψη εργαζομένων με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας  όπως έκαναν δεκάδες δήμοι.
Δε στάθηκε αρωγός σε καμία από τις δράσεις αλληλεγγύης που ανέπτυξαν πολίτες και κινήματα στη πόλη μας.
Το τελευταίο διάστημα της θητείας της αδιαφόρησε πλήρως για την τροφοδοσία των ΚΑΠΗ με τα αναγκαία υλικά καθώς και με την υλοποίηση εργασιών συντήρησης.
 

 

Μία από τις πρώτες ενέργειές μας ήταν και η στελέχωση των τμημάτων:               

-ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων
-ευπαθών ομάδων κοινωνικών ομάδων και ΑμεΑ
-προαγωγής υγείας
Με στόχο την όσο δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του υπάρχοντος προσωπικού, συζητήσαμε με όλους τους εργαζόμενους και αξιοποιήσαμε τις απόψεις και προτάσεις τους.
Παρόλες τις ελλείψεις σε προσωπικό και ιδιαίτερα ορισμένων ειδικοτήτων, όπως για παράδειγμα κοινωνικών  λειτουργών, έχουμε εμπιστοσύνη στο υπάρχον δυναμικό και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις ανάγκες της κοινωνίας.
Παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Χρήστου Σπυρόπουλου και με συμμετοχή δεκάδων μελών πραγματοποιήθηκαν συνελεύσεις στα ΚΑΠΗ Α.Τριάδας, Καρέα και Μεταμόρφωσης.
 
Δεκάδες τα ερωτήματα, τα παράπονα και οι προτάσεις των μελών όχι μόνο για τα θέματα των ΚΑΠΗ αλλά και για όλα τα ζητήματα της πόλης μας.
.
 Επισημάνθηκε  ότι η Δημοτική Αρχή παρ’ όλες τις σημερινές δυσκολίες, θα σταθεί δίπλα στους ηλικιωμένους και θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο που υπάρχει προς αναβάθμιση των υπηρεσιών των ΚΑΠΗ αλλά και του Δήμου γενικότερα.
 
Ενδεικτικά σας παραθέτουμε ορισμένα στοιχεία που δείχνουν  τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν καθώς και αυτές που έχουν προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ


• Σύσκεψη με φορείς και κινήματα πολιτών.
• Δημιουργία Επιτροπής για την χορήγηση κοινωνικού οικιακού τιμολογίου και την επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος των ευπαθών καταναλωτών (συλλογή αιτήσεων – ενημέρωση δικαιούχων – συνεργασία με τη ΔΕΗ Παγκρατίου)
• Συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του «Κοινωνικού Ξενώνα Καρέα» για περαιτέρω συνεργασία σε προγράμματα που αφορούν το δήμο μας
• Συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Ανθρώπινοι Άνθρωποι» προκειμένου να διατεθούν δύο κατοικίες σε άπορες οικογένειες
• Κατάθεση αίτησης για το πρόγραμμα "Στέγασης & Επανένταξης"
• Εξασφάλιση άδειας πρόσβασης στο ΕΚΕΜΣ
• Επαφή με την ΔΟΥ Βύρωνα και αναμένουμε στοιχεία σχετικά με την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών.               
  • Επαφή με τον ΟΑΕΔ το Βύρωνα και αναμένουμε στοιχεία σχετικά με την ανεργία στο Βύρωνα.  
  • Συμφωνία για ενίσχυση δράσης κοινωνικού φαρμακείου.
  • Μεταφέρθηκε  η ""βοήθεια στο σπίτι "" στο πολυδύναμο,με στόχο την καλλίτερη λειτουργία και συνεργασία.  
  • Έχουμε συμφωνήσει με την επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία  Ψαλτοπούλου  για την πραγματοποίηση προληπτικού καρδιολογικού ελέγχου και  προληπτικών εργαστηριακών εξετάσεων σε άπορους,άνεργους και  ανασφάλιστους πρόγραμμα το οποίο θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο.
                                                  

ΥΓΕΙΑ


  1.Υλοποιήθηκε το πρόγραμμα εθελοντικής αιμοδοσίας για το 2014.
  2.Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-ενημέρωση σχετικά με τις αγγειοπάθειες με ομιλήτρια  την καθηγήτρια κ.Σιγάλα.
  3.Πραγματοποιήθηκε η ομιλία  <<Μύθοι και αλήθειες σχετικά με τη χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων>>.Με την κυρία Κατερίνα Μασγάλα παθολόγο επιμελήτρια Α' Κωνςταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας.
  4.Ξεκίνησε  ο προληπτικός έλεγχος σακχάρου για τους ηλικιωμένους των ΚΑΠΗ.
  5.Εγκρίθηκε από την διοίκηση του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ η πρόταση μας για δωρεάν προληπτικό έλεγχο μαστού.
  6.Αναμένουμε από τον Δ/ντή της κλινικής αναπνευστικής ανεπάρκειας του νοσοκομείου ΣΩΤΗΡΙΑ  κ.Βελδέκη τις ημερομηνίες (πρέπει πρώτα να καθοριστούν οι εφημερίες της κλινικής) για τις διαλέξεις σχετικά με την γρίπη (Δεκέμβριο),σχετικά με το κάπνισμα και την  ΧΑΠ (Ιανουάριο),καθως και το πότε θα πραγματοποιηθεί ο προληπτικός σπειρομετρικός έλεγχος.
  7.Βρίσκεται στο στάδιο προγραμματισμού ο προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στα σχολεία.
  8.Αναμένουμε απάντηση σχετικά με τον προγραμματισμό ελέγχου των παιδιών σε σχέση με την κύφωση και σκολίωση.
  9.Έχει προγραμματιστεί για το μήνα Δεκέμβριο σεμινάριο – εκπαίδευση  πολιτών σε θέματα πρώτων βοηθειών σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.
10.Εκκρεμεί η διοργάνωση συζήτησης με εργαζόμενους του Δήμου στην καθαριότητα και στο πράσινο σε σχέση με τα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκληθούν από τη φύση της εργασίας τους.
 
 ΚΑΠΗ
 Υλοποιήθηκε πλήρως με επιτυχία το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Σεπτεμβρίου και  Οκτωβρίου και υλοποιείται το πρόγραμμα του μηνός Νοεμβρίου. Έχει αναρτηθεί στην  ιστοσελίδα του Δήμου το αναλυτικό πρόγραμμα του μηνός Νοεμβρίου για κάθε ΚΑΠΗ.
Άμεσα θα ξεκινήσουν ορισμένες εργασίες συντήρησης καθώς και μερική αναβάθμιση του εξοπλισμού.
Με την ευθύνη των Εργοθεραπευτών και την διδασκαλία Χορωδού-Μουσικού λειτουργεί η Χορωδία των Κ.Α.Π.Η που συμμετείχε:                                            Την 1η Οκτωβρίου, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας, σε εκδήλωση του Κ.Α.Π.Η Καισαριανής.
Στις 13 Οκτωβρίου σε τιμητική εκδήλωση «για τον παππού και την γιαγιά» που οργανώθηκε από τον 3ο Βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό Βύρωνα,  με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Τρίτης Ηλικίας.

Οι Υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας παρέχονται από τους τρείς (3) Φυσιοθεραπευτές στα ενδιαφερόμενα μέλη που χρήζουν βοήθειας και φροντίδας, ανεξαρτήτως ασφαλιστικού φορέα, καθημερινά σε ατομικές συνεδρίες, σύμφωνα με την εντολή του θεράποντα ιατρού τους. Υπηρεσίες προσφέρονται επίσης και σε ανασφάλιστους συμπολίτες μας."
 

Χρήστος Σπυρόπουλος

Αντιδήμαρχος Κοινωνικής προστασίας & Αλληλεγγύης

1aaa-ban-dance

 newefimeridazokravariotis300χ

1aaa-brachoi

1aaa-atomiki

 1aaa-demo-xr

1aaa-bil-kalkani

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΤΕΥΧΟΣ 97

     

Τελευταία Νέα
Πρόταση για ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής

Πρόταση για ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής

«Να στηριχτεί με κρατική ευθύνη το αναγκαίο επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης κα..

Readmore

Αίτημα της ΡΕΚ για συζήτηση δύο θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Αίτημα της ΡΕΚ για συζήτηση δύο θεμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Βύρωνα     «1ο Θέμα   Ο συ..

Readmore

Συνοικία το όνειρο… κι όταν ξυπνήσαμε παντού λυόμενα

Συνοικία το όνειρο… κι όταν ξυπνήσαμε παντού λυόμενα

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ζωγράφου   «Η κατρακύλα της δημοτικής αρχής..

Readmore

«Τα σχολεία μας είναι  ανοιχτά για όλα τα παιδιά»

«Τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για όλα τα παιδιά»

Ανακοίνωση της «Ανοιχτής Πόλης»   «Η πρόσφατη δημοσιοποίηση στα μέσα κοινωνικ..

Readmore

«Ανάπλαση» με σεβασμό στο περιβάλλον-Συνέντευξη Ακριτίδη στον 9.84

«Ανάπλαση» με σεβασμό στο περιβάλλον-Συνέντευξη Ακριτίδη στον 9.84

Στην Ακαδημία Πλάτωνος το πρώτο κτίριο με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην..

Readmore

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας, για να λαμβάνετε πρώτοι τα νέα μας.
.